Blog

Himalajų druskos žvakidžių nauda sveikatai

Himalajų druskos žvakidžių nauda sveikatai

Himalajų druskos žvakidės nėra tik dekoratyviniai elementai, puošiantys namus, bet ir turi daug naudos sveikatai.
Rožinės druskos, Himalajų druskos ar druskos kristalų žvakidės yra pagamintos iš rožinės spalvos Himalajų druskos gabalų. Ši druska kasama Himalajų Rytų Karakoramo kalnyne Pakistane. Nuo šioje uolienoje esančių mineralų šviesa įgauna šiltą rožinį atspalvį, ir gamintojai tikina, kad tokie šviestuvai gali pagydyti virtinę ligų, pradedant astma ir baigiant sezonine depresija.

Pati druska yra antibakterinė ir priešuždegiminė medžiaga, galinti išvalyti orą nuo tokių alergenų kaip žiedadulkės, sumažinti gleivių kiekį ir nuraminti itin jautrią imuninę sistemą.

Himalajų druskos žvakidės sugeria drėgmę, nes druska yra natūraliai sutraukianti vandenį. Gamintojai taip pat tvirtina, kad šie šviestuvai išvalo orą nuo alergenų ir teršalų, esančių vandens garuose – tai reiškia, kad jie gali padėti sergant tokiomis ligomis kaip astma. Tuo pačiu metu ši druska, kaip vandenynai ar kriokliai, skleidžia sveikatai naudingus neigiamus jonus, todėl gamintojų yra rekomenduojama sergantiems depresija ar kenčiantiems nuo nerimo, nors išsamių tai patvirtinančių mokslinių tyrimų nėra.

Jeigu jūs gana ryškią šviesą savo miegamajame pakeisite Himalajų druskos žvakidės švytėjimu – švelnia ir išsklaidyta šviesa, gali būti, kad užmigsite greičiau. Nacionalinis miego fondas nurodo, kad dirbtinė šviesa sutemus žmogaus smegenims gali siųsti pabudimo signalus ir trikdyti hormono melatonino, padedančio užmigti ir geriau miegoti, gamybą. Tačiau blausi ir šilta druskos šviestuvo šviesa gali būti būtent tai, ko jums reikia, kad pradėtumėt snausti.

Teigiama, kad Himalajų druskos žvakidės padeda kovoti su kvėpavimo takų ligomis. Ir nors visuotinai manoma, kad druskos kambarių terapija ar sausos druskos inhaliatoriai padeda gydyti švelnios ir vidutinės formos astmą, haloterapijos (kai druskos olą primenančioje patalpoje kvėpuojama labai smulkiomis druskos dalelėmis). Beveik nėra abejonių, kad jūsų miegamasis bus kur kas erdvesnis ir atviresnis negu tokia gydomoji patalpa kaip druskos kambarys.  Druska užrakina drėgmę, o tai savo ruožtu suminkština odą ir padeda įveikti diržingą ir pleiskanojančią odą, siejamą su egzema.

X