Blog

Kaip taisyklingai naudoti kvepalus?

  1. Kvepalus reikia purkšti tik ant odos! Jeigu norite, kad kvepalai atsiskleistų ir jų aromatas išliktų kuo ilgiau, turite juos purkšti ant odos. Kūno šiluma atrakina kvepalus ir aktyvuoja patį aromatą. Geriausios kūno vietos tos, kuriose pulsas arčiausiai odos paviršiaus: riešai, už ausų, vidinės alkūnės ir net kelių lenkimo vietos. Kvepalų negalima purkšti ant krūtinės, nes tai yra šilčiausia kūno vieta, turinti daugiausia feromonų, todėl net ir labiausiai patinkantis kvapas gali pradėti erzinti.
  2. Sluoksniuokite kvapus – kad aromatą išlaikytumėte kuo ilgiau, o gal net jį sustiprintumėte, naudokite kelias tos pačios parfumuotos kosmetikos linijos priemones: duše, kūno kremą ar losjoną, vėliau puikiai tiks kūno dulksna ir kvepalai. Svarbu naudoti tos pačios linijos produktus, kad aromatai nekonkuruotų tarpusavyje ir kvapai nesipjautų.
  3. Išlaikyti aromatą padeda – riebalai. Tas vietas, kurias planuojate kvėpinti, prieš tai patariama patepti bekvapiu losjonu ar paprasčiausiu vazelinu. Riebalai yra puikus pagrindas ilgiau išlaikantis aromatą.
  4. NE kvepinti plaukų ir rūbų – kvėpinti drabužius ar plaukus atrodo itin gera mintis, norint, kad aromatas lydėtų kiekviename žingsnyje. Tai bloga mintis. Ant drabužių purkšti kvepalų nerekomenduoja, nes ant jų gali likti dėmių, kurių nepavyks išvalyti. Plaukų kvėpinti irgi nederėtų, nes kvepaluose esantis alkoholis juos sausins.
  5. Nelaikyti kvepalų ant tiesioginės saulės. Subtili kvepalų sudėtis dėl netinkamų sąlygų gali gana greitai ne tik pakeisti pirminį aromatą, bet ir jį sugadinti prasidėjus sudedamųjų dalių irimo procesui. Todėl kvepalus geriausia laikyti kambario temperatūroje, kur jų nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai.
X